Младият атлет-триатлонец Александър Сръндев е пострадал при инцидент на столичен булевард

...
Младият атлет-триатлонец Александър Сръндев е пострадал при инцидент на столичен булевард
Коментари Харесай

Млад шампион разкри: Бях като жив труп, а шофьорът избяга!

Младият атлет-триатлонец Александър Сръндев е потърпевш при случай на столичен бул. в сряда. Това разкри пред Блиц 20-годишният първенец по планинско тичане, който в края на юли се пребори и за вицешампионската купа на Европейското по крос дуатлон в Румъния (планинско тичане 6,2 км, планинско колоездене 20 км и планинско тичане 3,1 км).

Малко откакто излиза за подготовка с колелото си през вчерашния ден, Сръндев се озовава легнал на асфалта след удар в автомобил на един от светофарите на бул. " България ". Спортният гений на " Еврофутбол " съвсем не помни какво се е случило, защото за миг губи схващане. Помощ му оказва само неговият другар Мартин, който също е бил с колелото си и е карал пред Сашо. А на мястото на случая е имало голям брой коли, само че всички до един потеглили при подаден зелен сигнал от светофара.  

" Изключително неприятна преживелица. В момента съм със срязан пръст - показалецът на едната ръка, цялата лява страна е натъртена - рамо, лакът, таз и бедро... Благодарен съм на Господ, че се разминах единствено с това, тъй като в случай че карах с по-висока скорост, можеше да умра! ", показа обезпокоеният Сръндев пред БЛИЦ, разказвайки за случая.

" Забих се във вратата на една кола на светофара преди " Тодор Каблешков ", на не повече от 300 метра след излизането от вкъщи ми. Аз и мой сътрудник и другар - Мартин, тръгнахме да упражняваме с колелата. Докато светофарът беше на алено, двамата минахме по средата на колоната - сред тази със завиващите наляво коли и тези, които са за напряко. Марто караше пред мен. В момента, в който минах край една от колите, водачът й реши да отвори вратата. Така ме повали на пътното платно. Блъснах се челно във вратата и се озовах на асфалта. Не можех нито да спра, нито да завия. После съвсем не помня какво стана. Започнах да изгубвам схващане, а Марто единствен ми оказа първа помощ, до момента в който всички коли не престават по пътя си ", описа младият състезателен гений.  

Сръндев разкри и какво е било обяснението на водача пред приятела му Мартин:  " Бил си отворил вратата, с цел да изхвърли отпадък от колата си. Марто го е попитал за какво не гледа огледалата за задно виждане, а той отвърнал с думите " А на вас каква ви е работата да карате тук ". "

" На мен персонално това ми е работата - да карам по пътищата. Как да упражнявам другояче с колелото ", добави триатлонецът.

" Изключително неприятна преживелица... Повали ме и се измъкна, до момента в който пробвах да запазя схващане. Дори не се поинтересува по какъв начин съм. Беше ми паднало кръвното, причерня ми, бях като жив мъртвец! Добре, че Марто беше с мен, с цел да ми помогне. А водачът... все едно не се беше случило нищо. И като се отместихме настрана от пътя, всички потеглиха при светването на зеления светофар. Поведението на очевидците беше много необичайно, толкоз доста коли и хора, а никой не слезе... Всички се направиха на разсеяни. Това не е обикновено поведение на участниците в придвижването ", наскърбен е Сръндев, който поради травмите завършва предварително спортния сезон. 

Следващият му старт по проект беше в неделя - Софийски маратон. " Цялата лява част на тялото ме боли. Не мога да плавам, а следва и Държавно по триатлон и Държавно по крос кънтри. Дано по-скоро се възстановя ", добави 20-годишният спортист.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР